Основна школа Жабаре

Данас је (05.04.2016. године) директор ЈКП "Водовод – Крушевац" Милутин Тасић са сарадницима обишао ОШ "Жабаре". "Обиласком школа сеоских подручја са територије Града Крушевца прикупљамо податке потребне за израду Пројекта уградње биолошких пречишћивача у школама сеоског подручја која немају решено питање одвођења отпадних вода", истакао је Тасић. Уградња биолошких пречишћивача је почетак реализације Локалног програма заштите животне средине Града Крушевца (2015-2024). Овим пројектом биће обухваћено 52 школе сеоског подручја Града Крушеца. "Циљ нам је да дамо свој допринос у заштити животне средине у окружењу где бораве деца а и на тај начин деца у најранијем школском узрасту, сусретањем са биолошким пречишћивачима, могу да стекну свест о значају очувања животне средине", изјавио је директор Тасић. Директорка школе Весна Митровић захвалила се ЈКП "Водовод – Крушевац" и Градској управи који су покренули иницијативу за уградњу биолошких пречишћивача који ће њима бити од посебног значаја, с обзиром да се канализација тренутно излива у отворени канал поред школе.
 

На окружном такмичењу из ТИО, одржаном 02. априла 2016. у ОШ "Свети Сава" у Читлуку, Вања Илић, ученица 7/1 одељења наше школе, освојила је 1. место у категорији "Машинска техника" (предметни наставник Милоје Митровић), чиме је изборила учешће на републичком такмичењу, које ће се одржати 13. и 14. маја у Нишу.

Резултати

     

 

      На такмичењу рецитатора града Крушевца "Песниче народа мог", које је одржано 11. марта у Белој сали КЦК (за ученике основних школа) и у порти цркве Лазарице (за ученике средњих школа), ученик другог разреда наше школе Мартин Павловић (подручно одељење у Пепељевцу, учитељица Татјана Ристић), освојио је изванредно друго место у категорији ученика до четвртог разреда. Прво место у категорији ученика до 4. разреда освојила је Катарина Аврамовић из ОШ "Станислав Бинички", док је треће место заузела Милица Милуновић из ОШ "Вук Караџић".

      Од 108 учесника у свим категоријама, на окружно такмичење пласирало се деветоро најбољих. Критеријуми за оцењивање били су избор песме, дикција, акцентуација, примереност песме узрасту и трајање, које није смело бити дуже од три минута за млађе и четири минута за старије категорије.

     

На Општинском такмичењу из ТИО, одржаном 20. марта 2016. у ОШ "Свети Сава" у Читлуку, Вања Илић, ученица 7/1 одељења наше школе, освојила је 1. место у категорији "Машинска техника" (предметни наставник Милоје Митровић)!

Сем Вање, школу су на најбољи начин представили и Филип Радошевић и Нађа Мијајловић, ученици 5. разреда, те Кристина Милошевић и Михајло Николић, ученици 6. разреда.