Основна школа Жабаре

Због Ускрса и 1. маја, у школи неће бити наставе од четвртка, 28. априла, до уторка, 3. маја. Први наставни дан је среда, 4. мај 2016. Субота након празника (7. мај) биће наставна.

На Општинском такмичењу у атлетици, одржаном 14. априла 2016. године на Атлетском стадиону у Крушевцу, ученици наше школе постигли су изванредне резултате.
Пионири су екипно били други, док су пионирке заузеле 5. место.
Појединачно, највећи успех остварили су Светлана Радисављевић, ученица 8/1 одељења, која је била прва у скоку у даљ, и Урош Врањанац, ученик 8/2, који је био први у бацању кугле, чиме су остварили пласман на окружно такмичење.
Изванредно је и друго место Игора Степића, ученика 8/2, у трци на 800 м, као и трећа места Ивана Маринковића, ученика 8/1, у трци на 100 м, и Анице Симић, ученице 7/1, у трци на 600 м.
Запажени су и резултати Јелене Радовић из 8/2 (пето место у трци на 100 м), Тине Драгоњић из 7/2 и Матеје Лазаревића из 7/1 у трци на 300 м (4. и 5. место), као и штафете 4x100 м за дечаке и девојчице, где смо били четврти у обе конкуренције (предметни наставник Будимир Драгојевић).

На окружном такмичењу у шаху, одржаном 16.4.2016. године у ОШ "Бранко Радичевић", ученици наше школе остварили су изванредне резултате. Немања Ацковић, ученик 8/2 одељења, освојио је прво место и пласирао се на републичко такмичење. Игор Степић, из истог одељења, био је трећепласирани. Школа је екипно заузела треће место, а екипу су чинили Немања Ацковић, Игор Степић и Урош Врањанац, сви из 8/2. Све честитке ученицима и предметном наставнику Будимиру Драгојевићу!

Пробни тест за пријемни испит из српског језика одржаће се сутра од 9 часова, док ће комбиновани тест почети у 11 и 30. Ученици који путују из правца Крушевца имају аутобус у 7 ујутру.

На Окружном такмичењу из биологије, одржаном 9. априла 2016. године у ОШ "Јован Поповић", ученици наше школе остварили су одличан пласман, освојивши два трећа места.

Школу су представљали Немања Ацковић, ученик 8/2 одељења (предметни наставник Светлана Лабан), који је имао 77 поена на такмичарском тесту, и Милица Симоновић, ученица 5/1 (предметни наставник Биљана Јовановић Поповић), која је изборила 71 поен.