Основна школа Жабаре

На окружном такмичењу из ТИО, одржаном 02. априла 2016. у ОШ "Свети Сава" у Читлуку, Вања Илић, ученица 7/1 одељења наше школе, освојила је 1. место у категорији "Машинска техника" (предметни наставник Милоје Митровић), чиме је изборила учешће на републичком такмичењу, које ће се одржати 13. и 14. маја у Нишу.

Резултати

Enter your text here

     

 

      На такмичењу рецитатора града Крушевца "Песниче народа мог", које је одржано 11. марта у Белој сали КЦК (за ученике основних школа) и у порти цркве Лазарице (за ученике средњих школа), ученик другог разреда наше школе Мартин Павловић (подручно одељење у Пепељевцу, учитељица Татјана Ристић), освојио је изванредно друго место у категорији ученика до четвртог разреда. Прво место у категорији ученика до 4. разреда освојила је Катарина Аврамовић из ОШ "Станислав Бинички", док је треће место заузела Милица Милуновић из ОШ "Вук Караџић".

      Од 108 учесника у свим категоријама, на окружно такмичење пласирало се деветоро најбољих. Критеријуми за оцењивање били су избор песме, дикција, акцентуација, примереност песме узрасту и трајање, које није смело бити дуже од три минута за млађе и четири минута за старије категорије.

     

Enter your text here

На Општинском такмичењу из ТИО, одржаном 20. марта 2016. у ОШ "Свети Сава" у Читлуку, Вања Илић, ученица 7/1 одељења наше школе, освојила је 1. место у категорији "Машинска техника" (предметни наставник Милоје Митровић)!

Сем Вање, школу су на најбољи начин представили и Филип Радошевић и Нађа Мијајловић, ученици 5. разреда, те Кристина Милошевић и Михајло Николић, ученици 6. разреда.

Enter your text here