Основна школа Жабаре

Весна Митровић, директор наше школе, и Маја Тришић, наставница француског језика, 24.октобра 2016. године присуствовале су пријему код амбасадорке Републике Француске, госпође Кристин Моро, поводом донације књига школама учесницама пројекта "Delf Scolaire". Да подсетимо, ученици наше школе већ четири године заредом успешно полажу међународни испит из познавања француског језика и стичу диплому признату у целом свету.

Опширније на овом линку

Enter your text here

На завршном турниру на Општинском првенству у стоном тенису, одржаном 17. октобра 2016. године у сали Прве техничке школе, ученици ОШ "Жабаре" освојили су 2. место екипно у конкуренцији девојчица и четврто место екипно у конкуренцији дечака. Екипу девојчица чиниле су Вања Илић, Теодора Стојановић и Тамара Милошевић, ученице 8/1 одељења, и Јелена Каралић, ученица 7/2, док су за мушку екипу наступали Илија Ђокић, Никола Милосављевић, Јован Башић и Алекса Зајић, ученици 8/2.

Enter your text here

Поводом Светског дана јабука, који се од 1990, године обележава сваког 20. октобра, у нашој школи одржан је програм који је приредила наставница српског језика и књижевности Цица Бацић. Уз декорације направљене од плодова јабуке и уз колаче, пите и друге посластице од овог воћа, подсетили смо се и на значај који овај плод има у нашој (и светској) усменој и писаној традицији, а ученици 5. разреда учествовали су и у две игре: плес са јабуком и трка са јабукама. Наставници који су учестовали у овом програму су на беџевима у облику плода цртали илустрације у вези са јабукама, а за најлепши ученици су прогласили беџ Мирјане Нумановић, наставнице математике. Најуспешнијим ученицима у играма Весна Митровић, директор школе, поделила је дипломе. Програм је завршен послужењем за све учеснике.

Опширније на овом линку

Enter your text here

У пријатној атмосфери и уз богат културно-уметнички програм, 10. октобра 2016. године прославили смо Дан школе, уз присуство бројних званица из јавног и културног живота. Весна Митровић, директор школе, уручила је похвалнице најуспешнијим ученицима и наставницима у протеклој години, док су појединцима који су највише помогли рад школе уручене захвалнице. У програму су учествовали ученици од 1. до 8. разреда из матичне школе и подручних одељења, који су изводили рецитације, скечеве, плесове, музичке композиције на хармоници и фолклорне игре, а у централном  делу приредбе изведен је дидактичко-забавни комад, који је приредила наставница српског језика и књижевности Цица Бацић са ученицима 5. разреда. Програм је завршен фолклорним играма, које је са члановима фолклорне секције школе приредила професор разредне наставе Сузана Илић. По завршетку приредбе, у просторијама школе приређен је пригодан коктел.

Опширније на овом линку

Enter your text here