Основна школа Жабаре

На Окружном такмичењу из ТИО одржаном 26. марта 2017. године у ОШ "Миодраг Чајетинац Чајка" у Трстенику, Вања Илић, ученица 8/1 одељења, освојила је треће место са 84,5 од могућих 100 поена у дисциплини "Примена електромагнета" (предметни наставник Милоје Митровић).
Нађа Мијајловић из 6/2 освојила је треће место у дисциплини "Практична израда по задатку" са 89 поена. Ове две ученице су се пласирале на републичко такмичење које ће се одржати у мају у Београду.
Милица Симоновић из 6/1 била је седма у дисциплини "Практична израда по задатку".

На општинском такмичењу из српског језика, одржаном у ОШ "Драгомир Марковић" 18. марта 2017. године, Невена Стефановић, ученица 5/1 одељења (разредни старешина и предметни наставник Цица Бацић) освојила је треће место.

На Општинском такмичењу из ТИО одржаном 11. марта 2017. године у ОШ "Свети Сава" у Читлуку, Вања Илић, ученица 8/1 одељења, освојила је прво место са 98 од могућих 100 поена у дисциплини "Примена електромагнета" (предметни наставник Милоје Митровић).

Нађа Мијајловић из 6/2 и Милица Симоновић из 6/1 одељења освојиле су друго и треће место у дисциплини "Практична израда по задатку".

Емилија Стајић из 5/1 била је четврта у истој дисциплини за ученике петог разреда, док је Алекса Бркић из 7/2 заузео пето место у истој дисциплини за ученике седмог разреда.

Филип Радошевић из 6/1 био је девети у дисциплини "Ауто моделарство".

На школском такмичењу рецитатора, одржаном 27. фебруара 2017. године у матичној школи, прво место освојила је Милица Анђелковић, ученица четвртог разреда, која је рецитовала "Јуначку песму" Мирослава Антића (учитељица Драгана Стевовић). Друго место равноправно деле Мартин Павловић и Марија Пантић, обоје ученици трећег разреда, док треће место деле Елена Мијушковић и Нела Величковић, ученице трећег и четвртог разреда. На општинском такмичењу рецитатора школу ће представљати првопласирани и двоје другопласираних ученика.

На Општинском такмичењу из математике, одржаном 25. фебруара 2017. године, ученици трећег разреда Павле Богдановић (учитељица Сузана Илић) и Илија Миленковић (учитељица Татјана Ристић) освојили су друго (Павле) и треће место (Илија). Од ученика виших разреда, најбољи резултат остварила је Нађа Мијајловић, ученица 6/2 одељења (предметни наставник Гордана Живковић).