Основна школа Жабаре

На Општинском такмичењу из биологије, одржаном 17. марта 2018. године у ОШ "Бранко Радичевић" у Крушевцу, ученици наше школе постигли су следеће резултате:

6. разред: 
Невена Стефановић 6/1 - 82 бода - 2. место по рангу;

Дарија Давидовић 6/1 - 81 бод - 2. место по рангу;

Урош Врањанац 6/1 - 76 бодова -

(наставница Оливера Коларић)

7. разред: 
Нађа Мијајловић 7/2 - 81 бод - 2. место по рангу;

Милица Симоновић 7/1 - 73 бода - 3 место по рангу

(наставница Биљана Јовановић Поповић).

Честитамо!

Обавештавамо родитеље будућих ђака првака да ће се родитељски састанак у матичној школи у Жабару одржати 29. 3. 2018. године у 11 часова, уз присуство Весне Митровић, директора школе, Јасмине Ћирић, психолога школе, и Сузане Илић, учитељице.

Родитељски састанак за будуће прваке из Пепељевца биће одржан 30. 3. 2018. године у 11 часова у подручној школи у Пепељевцу, уз присуство Весне Митровић, директора школе, Јасмине Ћирић, психолога школе, и Татјане Ристић, учитељице.

 

На родитељским састанцима психолог школе ће одржати предавање о припреми деце за полазак у први разред.

На Општинском такмичењу из математике, одржаном 24. фебруара 2018. године у школи "Нада Поповић" у Крушевцу, ученици наше школе постигли су запажене резултате.

Ученик 3. разреда матичне школе у Жабару Душан Јовановић (учитељица Милица Тренић) био је други по рангу са 80 бодова.

Ученик 4. разреда матичне школе у Жабару Павле Богдановић (учитељица Сузана Илић) био је други по рангу са 80 бодова.

Невена Стефановић, ученица 6/1 одељења наше школе (наставница Мирјана Нумановић), била је друга по рангу са 50 освојених бодова.

Честитамо!

У Основној школи у Жабару 27. јануара 2018. године уприличена је свечаност поводом школске славе Свети Сава. Ученици школе су извели пригодни програм у част Светог Саве, који се састојао од рецитација и мини представа на тему живота и дела српског просветитеља, а фолклорна секција је извела сплет народних игара. Програму је присуствовао велики број посетилаца, медју којима су били родитељи, чланови школског одбора, представници КУД-а Вук Караџић и МЗ Жабаре, наставници и ученици школе. Славски колач је пресекао протојереј Брана Павловић, а присутне госте је поздравила директорка школе Весна Митровић.

Опширније на овом линку

Свечана прослава Светог Саве, школске славе, одржаће се у суботу 27. јануара ове године у матичној школи у Жабару с почетком у 10 часова. У подручним одељењима у Пепељевцу и Церови прослава ће такође почети у 10, у Лукавцу у 11, а у Мешеву у 17 часова.

Свим ученицима, наставницима и ненаставном особљу желимо срећну славу и празник...