Основна школа Жабаре

16.10.2010. године у Дому културе у Треботину у организацији Основне школе Жабаре, поводом дана школе, пред препуном салом и бројним гостима, представницима града Крушевца, основних школа и установа културе, изведена је представа Тоде Николетића *ЗАЧАРАНА ПРИНЦЕЗА* у режији Цице Бацић. 
 
У представи су играли ученици ове школе, који су на ФЕШТУ 2009 освојили награде за најбољу представу, најбољу мушку и женску улогу и награду за најбољу режију и својим играњем на премијери најавили да су им амбиције и ове године велике. 
 
На самом почетку обележавања дана школе изведена је химна, а затим се присутнима, пригодним говором, обратио директор школе Мирољуб Пешић.



Директор Мирољуб Пешић

Крајем новембра 2008. године, у Мешеву је обележена стогодишњица четвороразедне школе у Мешеву. Тим поводом изведен је пригодни културно-уметнички програм, специјално припремљен за ову прилику. Погледајте детаље из програма и прочитајте запис о школи:


Школа Мешево

Путујући од Крушевца ка Александровцу, на једанаестом километру крај плодних поља која прате реку Пепељушу, наилазимо на осмогодишњу школу „Жабаре“ у Жабару. Школа је изграђена на месту старе школске зграде средствима од општинског самодоприноса али и издвајањима мештана дванаест околних села. Изгледом се издваја и донекле разликује од осталих школа крушевачке општине. Бела, висока зграда са запада окружена храстовом и грабовом шумом поглед усмерава ка истоку. Као да поглед упућује школама у Мешеву, Лукавцу, Церови и Пепељевцу, својим подручним одељењима.

Дана 14.10.2006. године у 11 часова у Дому културе у Треботину, поводом дана основне школе Жабаре, одржан је културно уметнички програм  који су припремили и извели ученици школе у сарадњи са КУД-ом *Вук Караџић* из Треботина, Жабара и Мале Врбнице.
 
На почетку програма посетиоцима је презентирана  једна лепа вест. Од 01.01.2007. године, по одлуци школског одбора, почеће са радом сајт Основне школе Жабаре. На тај начин достигнућа и стремљења ове школе биће доступна широј јавности.
 
У току је наградни конкурс за име сајта, који ће трајати до 15.11.2006. године. Позивамо све ученике, родитеље и друге заинтересоване грађане да узму учешће у конкурсу и дају свој предлог. Предлози се достављају секретару школе или поштом на адресу школе.
 

Чланови фолклорне секције


Кад ђаци постану учитељи


Глумачке трансформације ученика


Међу посетиоцима била је и Биљана Дачић, члан 
општинског већа општине Крушевац

10.10.2007. године пригодним програмом који је изведен пред препуном салом Дома културе у Треботину, обележен је дан основне школе у Жабару. Програм под називом  * ДА ЛИ ЋЕ ДАМОЈЕД ДА ЗАВОЛИ СЛАДОЛЕД* извели су ученици основне школе, а пре њих су наступила најмлађи из дечје установе *Ната Вељковић*, подручно одељење Жабаре.


Најмлађи су имали запажен наступ

ФЕШТ 2010 - Награде

29.04.2010. године у Крушевачком позоришту проглашењем најбољих престава и уручивањем награда завршен је ФЕШТ 2010, 6.-ти Фестивал позоришног стваралаштва Основних школа града Крушевца који традиционално организује КПЗ Крушевац у сарадњи и уз техничку и просторну помоћ Културног центра Крушевац и Крушевачког позоришта! Погледајте како је то било и прочитајте ко је добио награде...

Награду за најбољу представу у целини равноправно су, по редоследу извођења освојиле представе:

  • Представа ''Торта са пет спратова'', ОШ ''Жабаре'', Жабаре
  • Представа ''Веца и чаробна жаба'', ОШ ''Драгомир Марковић'', Крушевац

Цица Бацић - најбоља режија, Младен Обрадовић - најбољи глумац и Јелена Башић - најбоља глумица