Основна школа Жабаре

На Општинском такмичењу у атлетици, одржаном 14. априла 2016. године на Атлетском стадиону у Крушевцу, ученици наше школе постигли су изванредне резултате.
Пионири су екипно били други, док су пионирке заузеле 5. место.
Појединачно, највећи успех остварили су Светлана Радисављевић, ученица 8/1 одељења, која је била прва у скоку у даљ, и Урош Врањанац, ученик 8/2, који је био први у бацању кугле, чиме су остварили пласман на окружно такмичење.
Изванредно је и друго место Игора Степића, ученика 8/2, у трци на 800 м, као и трећа места Ивана Маринковића, ученика 8/1, у трци на 100 м, и Анице Симић, ученице 7/1, у трци на 600 м.
Запажени су и резултати Јелене Радовић из 8/2 (пето место у трци на 100 м), Тине Драгоњић из 7/2 и Матеје Лазаревића из 7/1 у трци на 300 м (4. и 5. место), као и штафете 4x100 м за дечаке и девојчице, где смо били четврти у обе конкуренције (предметни наставник Будимир Драгојевић).

Enter your text here

На окружном такмичењу у шаху, одржаном 16.4.2016. године у ОШ "Бранко Радичевић", ученици наше школе остварили су изванредне резултате. Немања Ацковић, ученик 8/2 одељења, освојио је прво место и пласирао се на републичко такмичење. Игор Степић, из истог одељења, био је трећепласирани. Школа је екипно заузела треће место, а екипу су чинили Немања Ацковић, Игор Степић и Урош Врањанац, сви из 8/2. Све честитке ученицима и предметном наставнику Будимиру Драгојевићу!

Enter your text here

Пробни тест за пријемни испит из српског језика одржаће се сутра од 9 часова, док ће комбиновани тест почети у 11 и 30. Ученици који путују из правца Крушевца имају аутобус у 7 ујутру.

Enter your text here

На Окружном такмичењу из биологије, одржаном 9. априла 2016. године у ОШ "Јован Поповић", ученици наше школе остварили су одличан пласман, освојивши два трећа места.

Школу су представљали Немања Ацковић, ученик 8/2 одељења (предметни наставник Светлана Лабан), који је имао 77 поена на такмичарском тесту, и Милица Симоновић, ученица 5/1 (предметни наставник Биљана Јовановић Поповић), која је изборила 71 поен.

Enter your text here

Данас је (05.04.2016. године) директор ЈКП "Водовод – Крушевац" Милутин Тасић са сарадницима обишао ОШ "Жабаре". "Обиласком школа сеоских подручја са територије Града Крушевца прикупљамо податке потребне за израду Пројекта уградње биолошких пречишћивача у школама сеоског подручја која немају решено питање одвођења отпадних вода", истакао је Тасић. Уградња биолошких пречишћивача је почетак реализације Локалног програма заштите животне средине Града Крушевца (2015-2024). Овим пројектом биће обухваћено 52 школе сеоског подручја Града Крушеца. "Циљ нам је да дамо свој допринос у заштити животне средине у окружењу где бораве деца а и на тај начин деца у најранијем школском узрасту, сусретањем са биолошким пречишћивачима, могу да стекну свест о значају очувања животне средине", изјавио је директор Тасић. Директорка школе Весна Митровић захвалила се ЈКП "Водовод – Крушевац" и Градској управи који су покренули иницијативу за уградњу биолошких пречишћивача који ће њима бити од посебног значаја, с обзиром да се канализација тренутно излива у отворени канал поред школе.