Основна школа Жабаре

Субота, 7. мај 2016. године, наставни је дан. Радиће се по распореду од уторка. Аутобус који путује из Крушевца за Дољане ујутру полази у исто време као радним даном, а долази у Жабаре по ученике у 12 и 10. 

Enter your text here

Због Ускрса и 1. маја, у школи неће бити наставе од четвртка, 28. априла, до уторка, 3. маја. Први наставни дан је среда, 4. мај 2016. Субота након празника (7. мај) биће наставна.

Enter your text here

На Општинском такмичењу у атлетици, одржаном 14. априла 2016. године на Атлетском стадиону у Крушевцу, ученици наше школе постигли су изванредне резултате.
Пионири су екипно били други, док су пионирке заузеле 5. место.
Појединачно, највећи успех остварили су Светлана Радисављевић, ученица 8/1 одељења, која је била прва у скоку у даљ, и Урош Врањанац, ученик 8/2, који је био први у бацању кугле, чиме су остварили пласман на окружно такмичење.
Изванредно је и друго место Игора Степића, ученика 8/2, у трци на 800 м, као и трећа места Ивана Маринковића, ученика 8/1, у трци на 100 м, и Анице Симић, ученице 7/1, у трци на 600 м.
Запажени су и резултати Јелене Радовић из 8/2 (пето место у трци на 100 м), Тине Драгоњић из 7/2 и Матеје Лазаревића из 7/1 у трци на 300 м (4. и 5. место), као и штафете 4x100 м за дечаке и девојчице, где смо били четврти у обе конкуренције (предметни наставник Будимир Драгојевић).

Enter your text here

На окружном такмичењу у шаху, одржаном 16.4.2016. године у ОШ "Бранко Радичевић", ученици наше школе остварили су изванредне резултате. Немања Ацковић, ученик 8/2 одељења, освојио је прво место и пласирао се на републичко такмичење. Игор Степић, из истог одељења, био је трећепласирани. Школа је екипно заузела треће место, а екипу су чинили Немања Ацковић, Игор Степић и Урош Врањанац, сви из 8/2. Све честитке ученицима и предметном наставнику Будимиру Драгојевићу!

Enter your text here

Пробни тест за пријемни испит из српског језика одржаће се сутра од 9 часова, док ће комбиновани тест почети у 11 и 30. Ученици који путују из правца Крушевца имају аутобус у 7 ујутру.

Enter your text here