Основна школа Жабаре

У Основној школи у Жабару 27. јануара 2018. године уприличена је свечаност поводом школске славе Свети Сава. Ученици школе су извели пригодни програм у част Светог Саве, који се састојао од рецитација и мини представа на тему живота и дела српског просветитеља, а фолклорна секција је извела сплет народних игара. Програму је присуствовао велики број посетилаца, медју којима су били родитељи, чланови школског одбора, представници КУД-а Вук Караџић и МЗ Жабаре, наставници и ученици школе. Славски колач је пресекао протојереј Брана Павловић, а присутне госте је поздравила директорка школе Весна Митровић.

Опширније на овом линку

Enter your text here

Свечана прослава Светог Саве, школске славе, одржаће се у суботу 27. јануара ове године у матичној школи у Жабару с почетком у 10 часова. У подручним одељењима у Пепељевцу и Церови прослава ће такође почети у 10, у Лукавцу у 11, а у Мешеву у 17 часова.

Свим ученицима, наставницима и ненаставном особљу желимо срећну славу и празник...

Enter your text here

Платформа Завршни испит садржи задатке из математике и српског језика намењене ученицима који се спремају за полагање завршног испита. Задаци су груписани по областима и нивоима и смештени су у базу података. Ученици имају могућност да испитују своје знање радећи самосталне пробне тестове завршног испита, као и да вежбају задатке из одређене области и са одређеног нивоа. Посебно прилагођени задаци пружају могућност ученицима обухваћеним инклузијом да користе ИКТ и унапреде своје знање. Платформа би требало да утиче на то да ученици савладају препреке које их спречавају да остваре самосталност и континуитет у раду.

Опширније на овом линку

Enter your text here

У Дому културе у Пепељевцу одржана је представа "Лилипутанска свадба", по тексту Тодета Николетића, у извођењу Драмске секције КУД Пепељевац и ученика V-2 ОШ Жабаре, а режију потписује наставница српског језика Цица Бацић.

Опширније на овим линковима:

линк 1

линк 2

Enter your text here

Обележен јубилеј – шест деценија крушевачког Водовода: За уметнички део програма, поред етно групе "Лазарица" били су задужени и ученици наше школе и то: ученици из Пепељевца колажом и представом "Моја река", као и ученици старијих разреда ОШ "Жабаре" који су казивали стихове о реци и води. 

Више информација на следећим линковима:

линк 1

линк 2

линк 3

Enter your text here