Основна школа Жабаре

У Белој сали КЦК у току је ФЕШТ 2010 који организује КПЗ Крушевац а помажу јој просторно, технички и кадровски Културни центар Крушевац и Крушевачко позориште. 
 
26.04.2010. године, наступили су ученици Основне школе из Жабара - (...и Треботина, Мале Врбнице, Велике Врбнице, Пепељевца, Мешева...) са представом Добрице Ерића *ТОРТА СА ПЕТ СПРАТОВА* у режији Цице Бацић. Представа је освојила публику и добила аплауз...
 

Има да те оженимо... па ће бити торта... слатка!
27.01.2007. године, у основној школи у Жабару и Дому културе у Треботину, традиционално је обележен празник Светог Саве - Првог архиепископа Српског. Том приликом је у школи пресечен Светосавски колач у присуству свештеника Милана Вељковића и Наде Ђурић, директора Основне школе Жабаре у својству колачара, а у Дому Културе у Треботину је изведен културно-уметнички програм на задовољство родитеља и мештана.


Свештеник Милан Вељковић чита молитву

 


Тренутак окретања колача


Ломљење колача

 

Свечаности су присуствовали ( слева на десно) Вукан Петровић - председник МЗ Жабаре, Ћирић Предраг - председник савета родитеља, Чолић Мирјана - наставник, Павловић Гвоздена - наставник пензионер, Павловић Добривоје - наставник пензионер и Љубодраг Обрадовић - председник школског одбора.
У оквиру обележавања Светог Саве, 25 и 27 јануара 2008. године, у основној школи у Жабару и Дому културе у Треботину, одржани су пригодни програми. 
 
Прво је, 25.01.2008. године, свечано предат на употребу нов вртић за предшколску децу који је изграђен заједничким напорима Дечје установе Ната Вељковић,  Основне школе Жабаре и њеног школског одбора, грађана Треботина, Жабара и Мале Врбнице, а уз пресудну помоћ општине Крушевац и њеног председника Драгана Аздејковића, који је и лично присуствовао пресецању траке приликом пуштања вртића у рад.

Икона Светог Саве коју је урадила сликарка Дијана Обрадовић


Непосредно пре свечаног пуштања вртића у рад


Стигао је председник општине Крушевац Драган Аздејковић


Два председника: Драган Аздејковић - општина Крушевац
и Вукан Петровић - МЗ Жабаре


Директор школе - Нада Ђурић, Председник школског одбора 
Љубодраг Обрадовић и Слађан Андјелковић - Аутопревоз Крушевац


Протонамесник Милан Вељковић
У Белој сали КЦК у току је ФЕШТ 2011 који и ове године организује КПЗ Крушевац, уз просторну, техничку и кадровску помоћ Културног центра Крушевац и Крушевачког позоришта. 18.04.2011. године, наступили су ученици Основне школе из Жабара - (...и Треботина, Мале Врбнице, Велике Врбнице, Пепељевца, Мешева...) са представом Тоде Николетића *ЗАЧАРАНА ПРИНЦЕЗА* у режији Цице Бацић. Представа је освојила публику која је до последњег места испунила Белу салу КЦК и награђена је френетичним аплаузима...


Сцена из представе Тоде Николетића *ЗАЧАРАНА ПРИНЦЕЗА* у режији Цице Бацић